Şubatta En Çok Borsa Kazandırdı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıkladı. Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,45, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,93 ile BİST 100 Endeksi’nde gerçekleşti. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 0,45 reel getiri sağlarken, buna karşın külçe […]

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıkladı.
Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,45, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,93 ile BİST 100 Endeksi’nde gerçekleşti.
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 0,45 reel getiri sağlarken, buna karşın külçe altın yüzde 0,17, mevduat faizi yüzde 0,51, euro yüzde 3,28, dolar yüzde 3,45 yatırımcısına kaybettirdi.
TÜFE ile indirgendiğinde DİBS yüzde 0,9, külçe altın yüzde 0,28 reel getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 0,07, euro yüzde 2,85, dolar yüzde 3,02 yatırımcısına kaybettirdi.
DİBS, üç ayda dibi gördü
BİST 100 Endeksi, üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,79, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 11,32 ile yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlarken, DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,38, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,31 yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmeye göre dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,65, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 15,4 yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,96 yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak kayıtlara geçti.
Yılın kazananı altın
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,29, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16,57 yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,73 yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olurken, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 0,21 ile yatırımcısına en az kazandıran yatırım aracı olarak tespit edildi.
BENZER HABERLER
- 2021 Kıdem Tazminatı ve 2021 İşsi...
- 2021 AGİ ücretleri belli oldu
- 2021 yılı asgari ücreti belli oldu
- 500 firma konkordatodan çıktı
- Yeni işçiye 9 bin 420 lira teşvik!
- Acıpayam prim belgeleri 1 Nisan...
- Borsa Günü 92.000 Puanın Üzerinde Tamamladı
- Ekonomide 2017’yi Kaybetmedik
- Kıdem Tazminatı Taslağı Raftan İndi
- Yüksek Enflasyon İçin Yeni Hamle
- Referandum Sonrası 45 Milyarlık Katkı
- ‘Ekonomi Bir Numaralı Günde...
- Bütçe Açığı Üç Kat Arttı
- Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Yüz...